Blog 11 Afscheid Basisschool de Strijkkraal

Dag 5 Basisschool de Strijkkraal

Voor de mensen die zich verheugd hadden op een dagelijks verslag van Basisschool de Strijkkraal, juf Olga kon het dag 2 al niet meer aan! De tentenkampen, knutselexplosies, the bitch fights (ik hou zelf meer van kooigevechten, maar dan buiten zodat ik er geen last van heb of ergens ver weg) de verkleedpartijen, het geblaf, het gebijt, ik was er al vrij snel klaar mee. Het zijn lieverds hoor, die meiden van ons, maar een paar dagen op elkaars lip begint al vrij snel zijn tol te eisen. Daar kwam bij dat juf Olga en meester Goran een weekendje Amsterdam door de spreekwoordelijke neuzen werd geboord, door de positieve testen. Ongelofelijk wie bedacht heeft, dat we een negatieve uitslag positief noemen, want er is niets positief aan. Mijn positiviteit was ook vakantie. Ik was op zijn zachts gezegd niet in mijn beste doen. Daarnaast had meester Goran nauwelijks klachten en juf Olga een beetje hoesterig en hoofdpijn, wat overigens ook door het gekrijs in huis zou kunnen komen. Julia heeft een volume waar menig Koningin van de nacht jaloers op zou mogen zijn. Die hoge F stoot zij moeiteloos uit, waarna er langzaam bloed uit de oren van haar omstanders stroomt. Ze verwacht zelf denk ik applaus, maar meestal eindigt het in luid huilen van haar zussen, die het vocale geweld niet aankunnen. Gezellig! Toch kan ik ook genieten van de fantasie die oneindig stroomt. Ze transformeren moeiteloos van zieke hondjes, poesjes in een asiel, naar prinses, groot zus (oudere zus), naar moeder of baby. En na een tijdje gaat het daar dan vaak mis. Want: ‘Ik moet altijd groot zus zijn en ik wil nu ook baby zijn!’ Of: ‘Ik zei als eerste dat ik een Duitse herder was en nu wil Merel ook een Duitse herder zijn, zij doet mij altijd na.’ Of: ‘Zullen we spelen dat wij baby’s zijn en dat onze moeder dood was en we verzorgd werden door groot zus?’ Soof: ‘Dan zijn Juul en ik de baby’s!’ waarna Merel explodeert: ‘Ik moet altijd groot zus zijn!’ Dat heb je als kleinste, je moet altijd datgene spelen wat de oudste twee bepalen, maar dat laat Mereltje natuurlijk niet over haar kant gaan. Merel die de afgelopen dagen rondhuppelt in engelen jurkjes die twee maten te klein zijn, waardoor ze eruit uitziet als kinky Gabriel. Ronddartelt in prinsessenjurken, als malle Pietje, half naakt met glitterschoenen aan (en ‘nee mama ik heb het niet koud, dit hoort zo), of als superheld. Om dit alles compleet te maken, word ook de make-up doos tevoorschijn getoverd en waar menigeen opknapt van een poedertje, kan ik dat hier niet zeggen. Geestverschijningen lopen voorbij, Bert & Ernie zijn er niets bij (‘mama had nog zogezegd, laat dat wenkbrauwpotlood liggen’).

Ik had jullie natuurlijk dagelijks mee kunnen laten genieten van hoe het hier met regelmaat totaal uit de hand loopt, maar ik had er de kracht niet meer voor! Dus jullie moeten het nu doen met een gezellige compilatie van de hoogtepunten in de afgelopen 5 dagen!

Maar nu dag 5. Hij is positief begonnen. Drie negatieve testen van onze drie lieve handenbindertjes en dat betekent goed nieuws, want vanmiddag gaan ze uit! Wij niet, wij kunnen (jammer genoeg😊) niet mee. Ze gaan met opa en oma naar Skroetsj in de Muze en dat betekent voor mij vanmiddag tijd voor mezelf! Wat een werkelijk fantastisch vooruitzicht. Merel zegt net: ‘Ik ga jullie heel erg missen als ik in het theater ben’ de lieverd. Ik voel me een beetje schuldig, want ik denk op dit moment alleen maar dat ik het even heerlijk vind dat ze weg zijn. Want natuurlijk zou ik graag mee zijn gegaan, maar ik ga hier even vol van genieten. De afstandsbediening is vanmiddag van mij en mij alleen, of zal ik eindelijk mijn eigen afspeellijst beluisteren op Spotify? Of schrijven. Of aan de Van Haasteren puzzel?  Of zal ik gewoon lekker naar bed gaan, of in bad? Het zal vast wel even wennen zijn. Een stil huis. Gelukkig komen ze na twee uur ook weer terug. Beetje rustig aan afbouwen, afkicken. Morgen sluiten we hopelijk definitief de deuren van Basisschool de Strijkkraal. (Er is overigens geen strijk kraal aangeraakt) Het was gelukkig van zeer korte duur. Wij gaan genieten van een laatste week op onze fijne basisschool De Klaverweide en van alle kerstactiviteiten! Merry Christmas! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *