Project Anders

Initiator, Projectleider, Schrijver & Zangeres

In september 2020 stonden we aan het begin van de tweede golf van Covid-19. Ik werd geraakt door de #ikdoenietmeermee actie van een aantal Nederlandse artiesten. Ik had behoefte aan een positief geluid in deze crisistijd. Zo ontstond mijn gedicht 'Anders'. Een uitlaatklep voor mij, en een hart onder de riem voor alle hardwerkende mensen in de zorg en in andere vitale beroepen. Daarnaast ook voor iedereen die door deze crisis wordt getroffen en verlangt naar 'gewoon normaal.' Het gedicht, werd een kleinkunstlied, gezongen door mij, gecomponeerd door Laura de Bekker en begeleid op piano door Erik de Reus. Versterkt door foto’s en kunst van lokale fotografen en kunstenaars; Lilian Aartman, Monica Stuurop, Mariska de Kok, Laurens Bovenkerk, Fleur Zeegers en Christiaan van Arkel. Mijn dank is groot aan iedereen die belangeloos een bijdrage leverde aan dit project! Daarnaast heb ik Hans Cassa gevraagd of hij het lied wilde arrangeren en heb ik 30 oud- Codarts Muziektheater alumni benaderd om de close-harmony versie samen, maar toch op afstand in te zingen. 'Anders dan Anders' kwam in december uit. Jesse loef heeft samen met Hans Cassa de video editing gedaan. In 'andere tijden' is het mooi om elkaar te inspireren, de krachten te bundelen en de passie voor ons mooie vak te delen, zodat we ons verhaal kunnen blijven vertellen.
'Anders' kun je streamen via alle bekende kanalen, o.a. Spotify en YouTube en is daar al meer dan 65.000 keer bekeken.

Foto Anders: Lilian Aartman (lilianfotografie)

Jeugdtheaterhuis Leiden

Musicaldocente, Vocalcoach, Theatermaker

Vanaf 2015 ben ik als docent betrokken bij het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Zowel in Gouda als locatie Leiden.
Voor het Jeugdtheaterhuisweekend maakte en regisseerde ik diverse voorstellingen samen met mijn collega's, waaronder: Het moest maar eens gaan waaien & Familie Anders.
Ik gaf workshops zang tijdens het auditieweekend van Beer de Musical i.s.m. Hans Cassa. Daarnaast geef ik regelmatig workshops Muziektheater/Musical met mijn collega Daphne Bosschaart, o.a. tijdens het Kastanjerr festival van de Leidse Schouwburg & Stadgehoorzaal


'Help mijn stem is weg' Kinderopera

Regie & Vocal coaching

In opdracht van Daltonschool Klaverweide verzorgde ik de regie van de Kinderopera 'Help mijn stem is weg' voor de groepen 1 t/m 4. Deze voorstelling werd tevens gespeeld tijdens het Opera aan zee festival in Noordwijk.
Begeleiding: Jeroen Sarphati
Dezelfde voorstelling studeerde ik ook in met de kinderen van Basisschool Zeehonk. groep 1 t/m 4. Door Covid-19 zijn deze voorstellingen helaas komen te vervallen.

Hebben & Houwen
Muziektheater

Regie & samenstelling script

Voor Kleynkoor Academy regisseerde ik de muziektheatervoorstelling 'Hebben en Houwen en stelde ik het script samen. Een onverwachte ontmoeting. Het lijkt voorbestemd. Huisje boompje en de hele beestenbende. Maar niets is wat het lijkt… ‘Hebben en houwen, scenes uit een huwelijk’ was een intiem Kleyn Kunstprogramma op een unieke locatie: Voorstraat 69 in Noordwijk en een ode aan dit bijzondere huis en haar laatste bewoners en was tevens een ontroerend afscheid van hun bijzondere leven in deze oude burgemeesters woning in de mooiste straat van Noordwijk.

Muzikale Leiding: Herma van Piekeren
Kostuumadvies: Carolijn Fijen
Begeleiding: James Pollard & Joost Tonies
Geluid: Daan Tonies
Foto's: Monica Stuurop & Michiel Barendse

Met speciale dank aan de familie van Hall, alle hulp achter de schermen en de Heeren van Noordwijk

Carols bij Kaarslicht

Vocaal & Theatraal coachCarols bij Kaarslicht is in Noordwijk een begrip. Het kerstgevoel komt pas echt tot leven tijdens de prachtige jaarlijks terugkerende concerten in de Oude Jeroenskerk o.l.v. dirigente Herma van Piekeren. Met veel plezier verzorgde ik jarenlang de vocale en theatrale coaching bij deze bijzondere kerstconcerten.

Muzikale leiding: Herma van Piekeren
Foto's: Monica Stuurop


That's Entertainment

Regie & Script

Voor Kleynkoor Academy schreef ik het script en regisseerde ik de voorstelling That's entertainment. Een Kleynkoor productie waarin alle disciplines samen kwamen.
I.s.m. SwingTime BigBand uit Den Haag, o.l.v. Udo van Boven, die voor deze voorstellingen de oude Jazz standards arrangeerde voor meerstemmig vrouwenkoor.

Muzikale leiding: Udo van Boven & Herma van Piekeren
Choreografie: Suzanne Jongerius
Kostuums: Carolijn Fijen en Coby Zondag
Geluid: Peter Velthuijzen, Dionne Snoek, Wessel Snoek
Film: Aron Gooris
Film Regie: Olga Passchier
Licht: Eli van Hooff & Mark van Dijk
Foto's: Monica Stuurop

Met speciale dank aan alle hulp achter de schermen en De Heeren van Noordwijk

Route du soleil

Regie & Script

Voor Kleynkoor Academy schreef ik het script en regisseerde ik de voorstelling 'Route du soleil. De voorstelling speelde zich af op een wel heel bijzondere locatie, namelijk bij het station van Stoomtrein Katwijk Leiden.
Kleynkoor Academy nam het publiek mee op een unieke muzikale reis, van Valkenburg naar St Tropez, onder het genot van Franse Chansons, wijn en natuurlijk toast met brie.

Muzikale leiding: Herma van Piekeren
Piano begeleiding: James Pollard
Kostuums: Carolijn Fijen
Decor: Dorien van den Berg & Jenny Paddenburg
Geluid: Peter Veldhuijzen
Licht: Mark van Dijk & Eli van Hooff
Foto's: Monica Stuurop & Loes Latten

Met speciale dank aan alle hulp achter de schermen en De Heeren van Noordwijk

Let's go Dutch

Idee, regie & script

Voor Kleynkoor Academy schreef ik in 2012 het script voor Let's go dutch naar een idee van Herma van Piekeren en mij.
Kleinkunstliedjes in een theatertaal jasje, uitgevoerd op een bijzondere locatie

Muzikale leiding: Herma van Piekeren
Piano begeleiding: Henk Ruiter
Kostuums: Carolijn Fijen
Decor & Rekwisieten: Dorien van den Berg en Jenny Paddenburg
Geluid: Peter Veldhuijzen
Licht: Mark van Dijk
Foto's: Monica Stuurop e.a.

Met speciale dank aan alle hulp achter de schermen, De Heeren van Noordwijk, Brian Issac, Rini van Kaam & Mark Honders