Over Olga

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Muziektheaterafdeling van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten,  als performer & coach. Ik kreeg lessen en workshops van o.a. Laura de Bekker, Mony Wouters, Alberto ter Doest, Arlon Luijten, Vera Boots, Inge de Peinder, Frans Ehlhart, Kiek Wieshaupt en Hans Cassa.        

Ik studeerde af met de duo voorstelling ‘Koffie Verkeerd en maakte mijn schrijf- en regiedebuut in de voorstelling ‘Brieven aan Casanova.’ Na mijn afstuderen werkte ik twee jaar samen met Hans Cassa en Anouk Beugels aan de vooropleiding van Muziektheater Codarts en gaf ik de liedinterpretatielessen. Na mijn studie was ik assistent director van Floris Visser en speelde ik tevens de rol van Giunone in de Opera Agrippina van Händel. Daarnaast ben ik jarenlang betrokken geweest bij de producties van Stichting Kunstklank, zowel voor- als achter de schermen. 

In 2010 startte ik mijn eigen bedrijf: Olga Passchier Zang & Theater coaching en gaf ik zanglessen en theaterworkshops op diverse basis- en middelbare scholen. Vanaf 2008 tot en met 2021 ben ik betrokken geweest bij Kleynkoor Academy. Vanaf 2015 was ik wekelijks betrokken als vocaal en theatraal coach en regisseerde en maakte ik muziektheatervoorstellingen, veelal op bijzondere locaties. 

Ik ben tot en met 2021 werkzaam geweest bij het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, als zang- musicaldocent en theatermaker op locaties Gouda en Leiden.  Nu ga ik me richten op mijn andere grote passie: schrijven, waar, in 2020 middenin de crisis het  project ‘Anders’ uit ontstond. Ik schrijf gedichten, liedjes, verhalen, blogs, veelal autobiografisch, voor jong en oud. Dit jaar hoop ik een kinderboek uit te geven. Twee jaar geleden maakte ik de overstap naar het basisonderwijs en ik werk nog steeds met heel veel plezier op de leukste basisschool van Noordwijk, Daltonschool Klaverweide.