Blog 25 Luizenmoeder 2.0

Deze blog wordt medemogelijk gemaakt door Prioderm en Assy RVS NETENKAM.  

Wil de echte luizenmoeder opstaan?

Ik zie twee dames naast mij vertwijfeld staan, eentje doet nog een stapje naar voren, de ander lacht. 

Dan zet ik een stap! Ik ben het! De opluchting is groot. Er valt een last van mij af. 

Vandaag mag ik het na lang geheimhouden eindelijk delen met de wereld.

Ik ben de Luizenmoeder!!!

Ik ben het.

Ik ben het echt!!!

Het lucht zo op dat ik er eindelijk over mag praten, dat ik het niet meer stil hoef te houden, dat het er gewoon mag zijn! Iedereen zijn/ of haar kwaliteiten. Maar ik beschik over het totaalpakket. Het klinkt wat arrogant, maar het is wat het is. Ik wil heus niet naast mijn schoenen lopen, maar ik zit er gewoon op. Ik beheers alles, vanaf het begin tot het eind en ik ben er fucking trots op! Luizenmoeder. Het is een eretitel. Het is een titel die uitsluitend is weggelegd voor degenen die de fijne kneepjes van het vak beheersen. Die boven de materie staan. Die handelen volgens een strak protocol. Die oog en aandacht hebben voor de kleine dingen in het leven, zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn, maar met een beetje aandacht en liefde bespaar je je eigen kind en de rest van de familie, de vrienden en kennissen, de buurt en je klas dagen/weken/maandenlange jeuk en ellende. Maar hoe doe ik dat, hoor ik u vragen? Het lijkt heel simpel, maar dat is het voor sommige mensen echt niet dus let goed op!

Kijk! (niet op je telefoon maar naar je kind) Signaleer! Handel!

LUIZENPROTOCOL:  

 • Ik sluit na 5 dagen mijn kind weer in de armen.
 • Ik heb haar gemist
 • Ik signaleer dat ze jeukt en krabt op haar hoofdhuid
 • Ik check haar haren en zie  niets
 • IK LAAT ME NIET MISLEIDEN!
 • Ik pak mijn supersonische netenkam met spiraalvormige gegroefde tanden die luizen en neten bij de bron verwijdert
 • Ik strijk de kam door het haar
 • Ik signaleer suspect
 • Ik ga niet gillen
 • Ik vloek uitsluitend in mijn hoofd
 • Ik strijk nog een paar keer
 • Meerdere suspects gesignaleerd
 • Ik vloek wederom en uitsluitend in mijn hoofd
 • IK START HET LUIZENPROTOCOL!
 • Ik blijf rustig
 • Ik leg het slachtoffer in stabiele zijligging (ik wil er zelf naast gaan liggen en zachtjes huilen, maar dat doe ik niet)
 • Ik vervloek (uitsluitend in mijn hoofd) degenen die dit protocol gemist hebben en geen oog hebben voor kleine dingen
 • Ik pak de anti-luis shampoo met natuurlijke oliën
 • Ik begin nu zelf ook te krabben en te jeuken. Dit is normaal. Maar je moet deze signalen heel serieus nemen. Het gaat echter nu niet om jou, dus blijf bij het slachtoffer en probeer hem of haar gerust te stellen
 • Zeg lieve woordjes en vertel  dat het goedkomt (laat vooral niet merken hoe radeloos je bent en dat je het liefst alleen wilt vluchten naar een tropisch eiland of een winterslaap overweegt met de boodschap: “Maak mij maar wakker als het over is!” )
 • Zet het slachtoffer met een tablet aan tafel en smeer het hoofd in met de stinkende emulsie
 • Erken dat het stinkt, maar leg hier niet de nadruk op, dit om paniek te voorkomen
 • Volg het protocol op je verpakking
 • Laat hem of haar zitten en de emulsie zijn werk doen
 • Doe na de aangegeven tijd de tablet uit, maar waarschuw altijd even van te voren (dat zorgt voor de nodige weerstand, ik weet het)
 • Neem je dreinende kind bij de hand
 • Zeg lieve woordjes (ik weet dat je nu wilt gaan gillen, maar doe het niet, het helpt je niet)
 • Zet je kind onder de douche en spoel de haren uit
 • Neem een hand vol conditioner en wrijf dit in het haar Het fungeert later als glijbaan voor hardnekkige luizen en neten
 • Zet je kind weer aan tafel met een tablet
 • Leg tissues neer
 • Start met kammen vanaf de onderste laag, steeds verder naar boven
 • Maak na iedere kamstreek de kam schoon boven de tissues
 • Aanschouw de luizen lijken
 • Let op: Je bent er nog niet! Neten verstoppen zich in het haar en klemmen zich vast aan de haren.
 • Blijven kammen en zie je een neet? Grijp hem tussen je nagels en vermorzel hem met grof geweld. NO MERCY! ZE MOETEN DOOD!!!!
 • Blijf twee weken lang iedere dag ( liefst 2x daags) kammen. Herhaal de shampoo na 10 dagen, gewoon omdat het kan en omdat je over hebt!
 • HET VENIJN ZIT ALTIJD IN DE NETEN, DAT MOET JE NOOIT VERGETEN!
 • Check nu jezelf en de overige huisgenoten
 • En dan nu het allerbelangrijkste:
 • APP DE JUF EN IEDEREEN WAARMEE JE KIND POTENTIEEL GEKNUFFELD HEEFT!!!
 • Boek nu een vakantie naar een zonnig oord, of trakteer jezelf en de rest van de crew op gebak!

Ik overweeg Luizenpluis workshops te gaan geven, omdat ik na 3 keer in 11 maanden tijd mezelf inmiddels ervaringsdeskundige en expert kan noemen. Die workshops geef ik dan op Ibiza, waar we direct kunnen werken aan innerlijke rust. 

Ik werk ook aan een LUIZENMOEDER diploma en om niemand buiten te sluiten, ontwerp ik  bij genoeg animo ook een LUIZENVADER diploma…dus vaders zet hem op en blijf alert!  

Wij wensen iedereen een fijne, neet- en luisvrije zondag toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *